Om oss

BUS startades 1992 av familjerna Petterson och Juhlin, som ett föräldrakooperativ. Sedan några år tillbaka drivs det som en enskild förskola.

Vi erbjuder inspirerande miljöer såväl inomhus som utomhus. Engagerade utbildade pedagoger finns för att stimulera och utveckla barnen i alla deras lärandesituationer. Tillsammans med dig som förälder strävar vi efter att ge ditt barn den bästa starten i livet.

Hos oss finns två avdelningar med totalt 25-30 barn. Barngrupperna är indelade efter ålder, man börjar som liten hos "småbusarna", växer upp och tar så småningom klivet upp till "storbusarna". Vår strävan är att hålla barngruppernas storlek anpassad till våra lokaler.

Barnen serveras hemlagad och näringsriktig mat, som lagas på Regnbågens Förskola. Med en varierad matsedel får barnen prova på en mångfald av smaker med ekologiska varor så långt det är möjligt.

BUS förskola är Grön Flagg certifierad, vilket innebär att vi tematiskt arbetar aktivt och långsiktigt med hållbar utveckling.

Du som förälder är alltid välkommen att delta i vår verksamhet.